Pravijo, da so tartufi za nekatere vrhunska specialiteta oziroma vrhunski dodatek k jedem, za druge pa bi bilo bolje, da jih ne bi bilo. Na sploh zanje velja, da lahko zadišijo že na daleč. Medtem ko torej določeni skupini ljudi takšen vonj strašansko prija, se drugim upira.
A osredotočimo se na tiste osebe, ki tartufe preprosto ljubijo. Kljub temu da so tartufi precej drago živilo oziroma dodatek ali pa začimba, si ga na vsake toliko časa le privoščijo. Je pa res, da takšnega živila najverjetneje ne bi zmogli uživati prav vsak dan – niti tisti, ki jih noro obožujejo.
Na katerih vrstah jedi se tartufi še posebej odlično odrežejo?
Če v življenju in pri kuhanju res ne komplicirate preveč, potem se pogosto zadovoljite kar s pripravo makaronov oziroma špaget. Da takšna hrana vendarle lahko deluje nekoliko bolj vrhunsko, nanjo lahko posujete nekaj tartufov. Torej se tartufi lahko odlično obnesejo na makaronih ter podobnih hranilih.
Veliko oseb pa se bo strinjalo tudi s tem, da ni boljše kombinacije, kot je kombinacija tartufov z njoki.
Kje so na voljo tartufi?
Čeprav tartufi na sploh veljajo za precej drago živilo, pa jih je možno kupiti skorajda v vsaki malce bolje založeni prodajalni z živili. Lahko jih najdete v različnih oblikah ter velikostih. Po drugi strani pa so vam takšni izdelki na voljo tudi v specializiranih prodajalnah, kjer so morda še toliko bolj kakovostni, a tudi cena je zato lahko nekoliko višja.
Če tartufov ne nameravate kupovati, saj se vam zdi, da kosila z njimi ne bi ravno znali pripraviti, pa lahko kakšno dobro jed s tartufi naročite v svoji priljubljeni restavraciji. Če spremljevalcu ali spremljevalki vonj tartufov ravno ne ustreza najbolj, pa si jih raje naročite tedaj, ko boste sami ali v spremstvu koga, ki so mu tartufi po volji.