Letošnji Festival Okarina je bil programsko najbrž najbolj bogat doslej. Na Bledu so se med 27. julijem in 6. avgustom zvrstila največja imena etno in jazz glasbe, ki so na Blejski grad, na jezersko promenado in v Festivalno dvorano privabila preko 10 tisoč obiskovalcev.

Med 11 koncerti velja še posebej izpostaviti nastop ikon afriške glasbe – banda Orchestra Baobab, ki je do zadnjega kotička napolnil koncertno prizorišče na blejski promenadi, toliko obiskovalcev na festivalu še ni bilo. Posebej gre omeniti odlične koncerte grammyjevke Hiromi, kraljice sevdaha Amire Medunjanin in pianista Omarja Sose, katerih koncerti so bili (prvič na Okarini) plačljivi, a kljub temu (skoraj) razprodani. Ne gre pozabiti tudi 16 japonskih bobnarjev Gocoo, zasanjanih ritmov mojstra flamenka Juana Carmone, kitarskih rifov Vieuxa Farke Toureja ter številnih drugih.

S še svežimi spomini na letošnji festival, pohvalami tako obiskovalcev kot nastopajočih ter zagonom, da Festival Okarina postane najpomembnejši festival etno-jazz glasbe ne samo v Sloveniji, ampak tudi na širšem področju, ekipa festivala že snuje 28. edicijo Okarine in med 26. julijem in 5. avgustom 2018 že danes vabi na Bled.

Organizator

ZAVOD ZA KULTURO BLED
Cesta svobode 11, 4260 Bled

Umetniški vodja: Leo Ličof
Slikarka: Ejti Štih
Prevodi: Alenka Ropret
Izdelava spletne strani: Mandu d.o.o.
Fotografija Blejski grad in Promenada: Aleš Košir in Borut Žigon
Fotografija Festivalna dvorana Bled: Bled strategic forum

Zadnje objave

Vstopnice

Blejski grad: Vstopnina na grad (11 EUR)

JEZERSKA PROMENADA: prost vstop

Festivalna dvorana Bled: v primeru slabega vremena, prost vstop 

Kontakt

Zavod za kulturo Bled

Špela Repnik, festivalska pisarna
spela.repnik@zkbled.si
04 57 29 779

Leo Ličof, umetniški vodja
leo@okarina.com
041 632 369

Uroš Bonšek, stiki z javnostjo
uros.bonsek@gmail.com
031 566 668

 okarina festival