Okarina etno festival, mednarodni glasbeni festival, ki že 25 let poteka na Bledu je eden najstarejših glasbenih festivalov v evropskem prostoru. Etno v vseh odtenkih in z vseh koncev sveta, odet v sodobne glasbene ritme obiskovalce privablja s kakovostno glasbo, odličnimi izvajalci in jasnim sporočilom o pomembnosti multikulturnosti in sožitja.

Na letošnji 25. Okarina etno festival od 17. 7. do 9. 8. prihajajo vrhunski glasbeniki iz Slovenije, Hrvaške, Kube, Peruja, Brazilije, Poljske, Reuniona, Sardinije, Vietnama, Irske, ZDA, Španije, Katalonije, Izraela in Portugalske. Okarina etno festival bo letos glasbenike v večjem delu, poleg Blejskega gradu, gostil na velikem odru v promenadnem parku. Nove prizorišče na obali jezera s pogledi na glavne znamenitost Bleda, Blejski grad in otok bo obiskovalcem omogočilo kakovostnejšo glasbeno izkušnjo V okviru festivala se bo zvrstilo 18 koncertov, med izvajalci pa so po besedah umetniškega vodje festivala Lea Ličofa vrhunski glasbeniki, ki so cenjeni gostje najbolj znanih tovrstnih glasbenih festivalov kot sta npr. festivala v angleškem Glastonburyu in v francoskem Dionu.  

Okarina etno festival se bo na velikem odru na blejski promenadi začel  že 17. 7. ko bodo v okviru Blejske poletne noči nastopili Neca Falk, Smaal Tokk in skupina Kontrabant. Teden dni kasneje (24. 7.) na Bled prihaja skupina Mercandonegro Orchestra (Kuba, Peru, Brazilija), ki bo nastopila v okviru Plesnega vikenda (Festival swinga, salsa). Udarni del festivala 29. 7. otvarjajo domačini, legendarna Gorjanska godba, takoj za njimi pa južnoafriška skupina Abavuki. Na Blejskem gradu bodo nastopili: poljska zasedba Volosi (30. 7.), sardinski pevci tradicionalne glasbe Tenores di Bitti in irski pevec Frankie Lane (31. 7.) ter Lotus Duo, Vietnam in bluesman Big Daddy Wilson, ZDA (1. 8.).Med udarnimi imeni letošnjega festivala so zagotovo Ester Rada, Izrael (8. 8.), portugalska pevka Gisela João (9. 8.), skupina Calima iz Katalonije (7. 8.) in zasedba Simangavole, Reunion (6. 8.),  In neponovljiva Josipa Lisac (promendarni park, 2. 8.).

Organizator

ZAVOD ZA KULTURO BLED
Cesta svobode 11, 4260 Bled

Umetniški vodja: Leo Ličof
Slikarka: Ejti Štih
Prevodi: Alenka Ropret
Izdelava spletne strani: Mandu d.o.o.
Fotografija Blejski grad in Promenada: Aleš Košir in Borut Žigon
Fotografija Festivalna dvorana Bled: Bled strategic forum

Zadnje objave

Vstopnice

Blejski grad: Vstopnina na grad (11 EUR)

JEZERSKA PROMENADA: prost vstop

Festivalna dvorana Bled: v primeru slabega vremena, prost vstop 

Kontakt

Zavod za kulturo Bled

Špela Repnik, festivalska pisarna
spela.repnik@zkbled.si
04 57 29 779

Leo Ličof, umetniški vodja
leo@okarina.com
041 632 369

Uroš Bonšek, stiki z javnostjo
uros.bonsek@gmail.com
031 566 668

 okarina festival