SPOROČILO ZA MEDIJE 6

Spoštovani Okarina navdušenci,

kljub temu, da se ukrepi preprečevanja širjenja novega koronavirusa rahljajo je v tem trenutku povsem jasno, da (večje) prireditve še lep čas ne bodo dovoljene. Odločili smo se, da torej za letos napovedani 30. Festival Okarina prestavimo v leto 2021, ki bo 27. julij – 8. avgust 2021

Iskreno upamo, da ste zdravi in da se kmalu spet srečamo pred odrom.

SPOROČILO ZA MEDIJE 1

Okarina etno festival, mednarodni glasbeni festival, ki že 25 let poteka na Bledu je eden najstarejših glasbenih festivalov v evropskem prostoru. Etno v vseh odtenkih in z vseh koncev sveta, odet v sodobne glasbene ritme obiskovalce privablja s kakovostno glasbo, odličnimi izvajalci in jasnim sporočilom o pomembnosti multikulturnosti in sožitja.

Preberite več: .. 

SPOROČILO ZA MEDIJE 5

29. Festival Okarina letos na Bled spet prinaša največja imena etno glasbe in jazza

Največji slovenski festival etno glasbe Okarina letos stopa v predjubilejno 29. izvedbo. V dvanajstih dneh, od 23. julija do 3. avgusta, se bo na Blejskem gradu, ki bo gostil prva dva koncerta festivala, in na jezerski promenadi zvrstilo 12 vrhunskih glasbenih skupin in posameznikov z vseh koncev sveta. Seveda, kot so obiskovalci že navajeni, vsi koncerti na Okarini bodo tudi letos brezplačni, prav vsi, tako tisti na Gradu kot na promenadi, pa se bodo začeli ob 20.30.

Preberite več: .. 

SPOROČILO ZA MEDIJE 2

Na 25. OKARINA ETNO FESTIVALU, enem najstarejših glasbenih festivalov v evropskem prostoru se bo med 17. 7. in 9. 8. zvrstilo 18 koncertov na dveh prizoriščih, Blejskem gradu in na velikem odru na blejski promenadi. Predstavitve izvajalcev tukaj.

Preberite več: .. 

SPOROČILO ZA MEDIJE 4

Letošnji Festival Okarina je bil programsko najbrž najbolj bogat doslej. Na Bledu so se med 27. julijem in 6. avgustom zvrstila največja imena etno in jazz glasbe, ki so na Blejski grad, na jezersko promenado in v Festivalno dvorano privabila preko 10 tisoč obiskovalcev.

Preberite več: .. 

SPOROČILO ZA MEDIJE 3

Na Bledu se nocoj s koncertom portugalske pevke Gisele João zaključuje jubilejni mednarodni glasbeni OKARINA ETNO FESTIVAL, ki je potekal od 17. 7. do 9. 8. V 14 koncertnih večerih je organizator, Zavod za kulturo Bled, več kot 20.000 obiskovalcem ponudil raznoliko glasbeno doživetje z vrhunskimi izvajalci s celega sveta. Koncerti so potekali na Blejskem gradu, v Festivalni dvorani Bled in na novem prizorišču na blejski promenadi.

Preberite več: .. 

Podkategorije

Organizator

ZAVOD ZA KULTURO BLED
Cesta svobode 11, 4260 Bled

Umetniški vodja: Leo Ličof
Slikarka: Ejti Štih
Prevodi: Alenka Ropret
Izdelava spletne strani: Mandu d.o.o.
Fotografija Blejski grad in Promenada: Aleš Košir in Borut Žigon
Fotografija Festivalna dvorana Bled: Bled strategic forum

Zadnje objave

Vstopnice

Blejski grad: Vstopnina na grad (11 EUR)

JEZERSKA PROMENADA: prost vstop

Festivalna dvorana Bled: v primeru slabega vremena, prost vstop 

Kontakt

Zavod za kulturo Bled

Špela Repnik, festivalska pisarna
spela.repnik@zkbled.si
04 57 29 779

Leo Ličof, umetniški vodja
leo@okarina.com
041 632 369

Uroš Bonšek, stiki z javnostjo
uros.bonsek@gmail.com
031 566 668

 okarina festival