Natisni to stran
VOLOSI - Polska

VOLOSI - Polska

Lokacija: Festivalna dvorana Bled

Gre za hipnotično mešanico karpatske tradicije in klasičnih glasbenikov, ki se razvije v povsem novo zvrst etno glasbe. Brenkala z rockovskim zvokom, džezovskimi improvizacijami in sodobno čutnostjo. Doživite pristna čustva poljskih korenin in duha!

VOLOSI je ena izmed najprodornejših zasedb na poljskem glasbenem prizorišču in vzhajajoča zvezda med evropskimi etno skupinami. Od prvenca leta 2010 je skupina prejela številne nagrade. Njihova plošča se je uvrstila na najvišja mesta evropskih lestvic etno glasbe.
Njihovo glasbo lahko opišemo kot eksplozijo glasbene energije, ki se hitro širi, ter strogo zasnovanih struktur in interpretacij. Prestopanje mej je del predstave. Tradicionalni glasbeniki se pridružijo klasičnim instrumentalistom ter skupaj nadaljujejo potovanje in ustvarjajo še nikoli slišano ganljivo čutno glasbo.

»Osupljivo virtuozni brenkalni kvintet Volosi ustvarja čarobno in razumljivo mešanico klasicizma in tradicionalne karpatske ljudske glasbe, podčrtano z melodijo, melanholijo in pridihom vzhodne Evrope.«


  29  Jul   2015 ,   Program 2015
FaLang translation system by Faboba