Natisni to stran
GISELA JOAO - Portugalska

GISELA JOAO - Portugalska

Lokacija: Promenada

Gisela João se je rodila in odraščala v mestu Barcelos, šest let pa je živela v Portu. Ko se je dokončno predala petju, jo je to popeljalo v Lizbono.

V majhni »izposojeni« hišici v predelu Mouraria se je borila pod močnimi pritiski samote in mnogokrat pomislila, da bi odnehala, a je kljub temu vztrajala. Najprej je osvojila polovico Lizbone, nato pa celotno mesto – od ustanov glasbe fado do kultnega kluba Lux, od majhne dvorane kulturnega centra v Belemu do gledališča São Luiz.

Nato pa je nastopil čas, da posname svoj prvi album. Idealnega soustvarjalca je našla v Fredericu Pereiri in skupaj sta se lotila snemanja.
Album je izšel 1. julija 2013 in po dveh tednih pristal na prvem mestu prodajne lestvice na Portugalskem. Večina portugalskih kritikov ga je označila za najpomembnejši albumski prvenec katerega koli portugalskega izvajalca v 20. stoletju, Gisela João pa je prejela nagrado Amália za obetavno mlado umetnico, ki se imenuje po znani fado pevki, s katero jo po nadarjenosti pogosto primerjajo.


  08  Jul   2015 ,   Program 2015
FaLang translation system by Faboba