Natisni to stran
CARMEN PARIS - Španija

CARMEN PARIS - Španija

Lokacija: Promenada

Carmen París (rojena 18. septembra 1966) je španska pevka in skladateljica. Njena glasba je kombinacija zvrsti jota iz regije Aragón, jazza, andaluzijske glasbe, flamenka in drugih glasbenih zvrsti.

Karmen se je rodila v Tarragoni, odraščala pa je v Utebu v španski provinci Zaragoza. Razvila je povsem lasten glasbeni slog, ki ga odlikujeta stalno prepletanje ritmov in pesmi. Zaradi tega jo je težko umestiti v določen glasbeni žanr.

Svoj glasbeni talent je razvijala že v otroštvu. Sredi 90. let je v legendarni dvorani Morocco v Madridu nastopala v sodobnem kabaretu Carmen Lanit, ki ga je napisal Alfonso Plou. Študirala je petje, klavir, kitaro, violončelo, glasbeno teorijo na konservatoriju v Zaragozi ter angleško jezikoslovje na tamkajšnji filozofski fakulteti. Obenem je z orkestrom Jamaica nabirala izkušnje kot pevka. Spogledovala se je predvsem z bluesom, čeprav je v sebi že takrat razvijala svoj lasten velik glasbeni projekt: revolucijo tradicionalne zvrsti jote.

S tem namenom se je povezala z jazz in flamenko glasbeniki, kot so Chano Domínguez, Guillermo McGuill in Javier Colina. Skupaj so posneli originalno verzijo pesmi »Pa´ mi genio«. Ta projekt je bil za Carmen prelomen, saj ji je utrl pot do prve diskografske pogodbe.


  08  Jul   2015 ,   Program 2015
FaLang translation system by Faboba