CARMEN PARIS - Španija

CARMEN PARIS - Španija

Lokacija: Promenada

Carmen París (rojena 18. septembra 1966) je španska pevka in skladateljica. Njena glasba je kombinacija zvrsti jota iz regije Aragón, jazza, andaluzijske glasbe, flamenka in drugih glasbenih zvrsti.

Karmen se je rodila v Tarragoni, odraščala pa je v Utebu v španski provinci Zaragoza. Razvila je povsem lasten glasbeni slog, ki ga odlikujeta stalno prepletanje ritmov in pesmi. Zaradi tega jo je težko umestiti v določen glasbeni žanr.

Svoj glasbeni talent je razvijala že v otroštvu. Sredi 90. let je v legendarni dvorani Morocco v Madridu nastopala v sodobnem kabaretu Carmen Lanit, ki ga je napisal Alfonso Plou. Študirala je petje, klavir, kitaro, violončelo, glasbeno teorijo na konservatoriju v Zaragozi ter angleško jezikoslovje na tamkajšnji filozofski fakulteti. Obenem je z orkestrom Jamaica nabirala izkušnje kot pevka. Spogledovala se je predvsem z bluesom, čeprav je v sebi že takrat razvijala svoj lasten velik glasbeni projekt: revolucijo tradicionalne zvrsti jote.

S tem namenom se je povezala z jazz in flamenko glasbeniki, kot so Chano Domínguez, Guillermo McGuill in Javier Colina. Skupaj so posneli originalno verzijo pesmi »Pa´ mi genio«. Ta projekt je bil za Carmen prelomen, saj ji je utrl pot do prve diskografske pogodbe.


  08  Jul   2015 ,   Program 2015

Organizator

ZAVOD ZA KULTURO BLED
Cesta svobode 11, 4260 Bled

Umetniški vodja: Leo Ličof
Slikarka: Ejti Štih
Prevodi: Alenka Ropret
Izdelava spletne strani: Mandu d.o.o.
Fotografija Blejski grad in Promenada: Aleš Košir in Borut Žigon
Fotografija Festivalna dvorana Bled: Bled strategic forum

Zadnje objave

Vstopnice

Blejski grad: Vstopnina na grad (11 EUR)

JEZERSKA PROMENADA: prost vstop

Festivalna dvorana Bled: v primeru slabega vremena, prost vstop 

Kontakt

Zavod za kulturo Bled

Špela Repnik, festivalska pisarna
spela.repnik@zkbled.si
04 57 29 779

Leo Ličof, umetniški vodja
leo@okarina.com
041 632 369

Uroš Bonšek, stiki z javnostjo
uros.bonsek@gmail.com
031 566 668

 okarina festival