Festival Okarina, ki ga že vse od nastanka programsko kreira Leo Ličof, bo letos doživel že svojo 27. edicijo. Glasba svetov v vseh odtenkih in z vseh koncev sveta, odeta v sodobne glasbene ritme, bo spet privabljala obiskovalce v idilično okolje Blejskega jezera. V dobre četrt stoletja je na Bledu po zaslugi Festivala Okarina nastopilo že več kot 250 vrhunskih glasbenih zasedb in posameznikov z vseh celin.

Letošnji festivalski program bo resnično bogat … med 11 koncerti velja še posebej izpostaviti nastop ikon, institucije afriške glasbe – banda Orchestra Baobab, pa večkratne grammyjevke in osrednje gostje lanskega ljubljanskega jazz festivala Hiromi, za katero pravijo, da je za klavirjem to, kar je bil Hendrix na kitari. Letos nikakor ne gre spregledati niti vrhunske Amire Medjunanin, prve dame bosanskega sevdaha, kot tudi (in še posebej) ne velikega Omarja Sose, ki bo na Okarini združil moči s Seckoujem Keito.

Za slednje tri koncerte (ki bodo v Festivalni dvorani) letos Okarina prvič uvaja vstopnino, simboličnih 10 evrov, za koncerte na Blejskem gradu se plača le vstopnina na grad, ostali koncerti bodo (kot vsa leta) brezplačni. Tako kot že v zadnjih desetih letih je tudi 27. Festival Okarina nastal pod okriljem Zavoda za kulturo Bled.

 

 

Nastopajoči Okarina festival Bled 2017

V primeru slabega vremena bodo koncerti iz Promenade in Blejskega gradu prestavljeni v Festivalno dvorano Bled (vstop prost). Sprememba bo objavljena na spletni strani in družbenih omrežjih. 

Organizator

ZAVOD ZA KULTURO BLED
Cesta svobode 11, 4260 Bled

Umetniški vodja: Leo Ličof
Slikarka: Ejti Štih
Prevodi: Alenka Ropret
Izdelava spletne strani: www.mandu.si
Fotografija Blejski grad in Promenada: Aleš Košir in Borut Žigon
Fotografija Festivalna dvorana Bled: Bled strategic forum

Vstopnice

Blejski grad: plačilo vstopnine na grad (10 EUR), nakup pred vstopom

Promenada: prost vstop

Festivalna dvorana Bled (velja za 29.7., 31.7. in 2.8.): 10 EUR, mojekrate, TIC Bled (04 574 11 22)

Kontakt

Zavod za kulturo Bled

Špela Repnik, festivalska pisarna
spela.repnik@zkbled.si
04 57 29 779

Leo Ličof, umetniški vodja
leo@okarina.com
041 632 369

 okarina festival