29. Festival Okarina letos na Bled spet prinaša največja imena etno glasbe in jazza

festival okarina bled 2019

Največji slovenski festival etno glasbe Okarina letos stopa v predjubilejno 29. izvedbo. V dvanajstih dneh, od 23. julija do 3. avgusta, se bo na Bledu zvrstilo 12 vrhunskih glasbenih skupin in posameznikov z vseh koncev sveta. Vsi koncerti bodo tudi letos brezplačni, prav vsi pa se bodo začeli ob 20.30.

Festival se bo začel na Blejskem gradu, kjer bosta 23. in 24. julija nastopili španska zasedba Vigüela in srbska skupina Legende. Po uvodnih dveh dneh se bo festival preselil na jezersko promenado, kjer bo nastopila ameriška afrobeat zasedba iz Brooklyna Antibalas, dan za tem pa ji bo sledila francosko-pakistanska glasbena naveza Markus & Shahzad Santoo Khan. 27. julija se bo na festivalu predstavil Ravid Kahalani s svojo zasedbo Yemen Blues, dan kasneje pa bo na jezerski promenadi zadonela glasba belgijske zasedba Panta Rhei.

Drugo polovico festivala bo uvedla glasba varovancev blejske glasbene šole Doremi, ki se jim bo pridružil Boštjan Gombač, v torek, 30. julija, pa bo nebo nad Bledom rezala glasba udarnega francoskega blues tria Delgres. Na zadnji julijski festivalski dan bo na Okarini nastopil jamajški jazz pianist Monty Alexander, nominiranec za grammyja in eden petdesetih največjih jazz pianistov vseh časov. Za njim pa na prvi avgustovski dan sestri Lovell aka Larkin Poe z udarnim bluesovskim zvokom električnih kitar. Predzadnji dan letošnje okarine bodo nastopili italijanski Canto Antico, 29. Festival Okarina bo v soboto, 3. avgusta zaključil tunizijski jazz glasbenik Dhafer Youssef

 

Nastopajoči Okarina festival Bled 2019

Organizator

ZAVOD ZA KULTURO BLED
Cesta svobode 11, 4260 Bled

Umetniški vodja: Leo Ličof
Slikarka: Ejti Štih
Prevodi: Alenka Ropret
Izdelava spletne strani: www.mandu.si
Fotografija Blejski grad in Promenada: Aleš Košir in Borut Žigon
Fotografija Festivalna dvorana Bled: Bled strategic forum

Zadnje objave

Vstopnice

Blejski grad: Vstopnina na grad (11 EUR)

JEZERSKA PROMENADA: prost vstop

Festivalna dvorana Bled: v primeru slabega vremena, prost vstop 

Kontakt

Zavod za kulturo Bled

Špela Repnik, festivalska pisarna
spela.repnik@zkbled.si
04 57 29 779

Leo Ličof, umetniški vodja
leo@okarina.com
041 632 369

Uroš Bonšek, stiki z javnostjo
uros.bonsek@gmail.com
031 566 668

 okarina festival