Print this page
ESTER RADA - Izrael

ESTER RADA - Izrael

Lokacija: Promenada

Etiopske korenine pevke Ester Rada pronicajo skozi njeno edinstveno mešanico globalnega ubranega groova in etno džeza v stilu Swinging Addis funka, pri čemer izstopa njen pozitivni soul vokal.

Rojena je bila leta 1985 v mestu Hebron, leto po tem, ko so njeni starši prispeli v Izrael v okviru številčnega transporta etiopskih Judov, odraščala pa je v nasilnem predelu Tel Aviva. Njen oče je bil pevec in v njihovem domu je vselej odmevala etiopska glasba. Ko je bila stara 18 let, je vstopila v vojsko in postala glavna pevka glasbenega oddelka, ko pa je odšla iz vojske, se je posvetila igralstvu in postala zelo uspešna televizijska in gledališka igralka. Leta 2012 je s producentoma Kuti in Sabo ustvarila projekt Life Happens EP brez oziranja v preteklost. Sestavila je odlično skupino, se podala na turnejo po ZDA, Kanadi, Evropi in Avstraliji ter izdala album Ester Rada.

Njen videospot za pesem »Life Happens« je danes predvajan na kanalu MTV v Franciji, vzhodni Evropi in Izraelu ter kanalu Vh1 Uk. Z močnimi vplivi mogočnih soul ustvarjalk iz zgodnjih 20. let prejšnjega stoletja, kot sta Nina Simone in Ella Fitzgerald, vokalnim razponom v slogu Arethe Franklin in velikim občudovanjem sodobnejših temnopoltih zvezd, kot so Eryka Badu, Lauryn Hill in Jill Scott, Rada v soul vnaša nov glas, ki se že širi po vsem svetu. Glasbeni kritiki so navdušeni nad njenimi pesmimi, nastopi in albumi ter se veselijo odličnih izdelkov v prihodnosti. Zapomnite si njeno ime.


  08  Jul  2015 ,   Program 2015
FaLang translation system by Faboba