CARMEN PARIS - Španija

CARMEN PARIS - Španija

Lokacija: Promenada

Carmen París (rojena 18. septembra 1966) je španska pevka in skladateljica. Njena glasba je kombinacija zvrsti jota iz regije Aragón, jazza, andaluzijske glasbe, flamenka in drugih glasbenih zvrsti.

Karmen se je rodila v Tarragoni, odraščala pa je v Utebu v španski provinci Zaragoza. Razvila je povsem lasten glasbeni slog, ki ga odlikujeta stalno prepletanje ritmov in pesmi. Zaradi tega jo je težko umestiti v določen glasbeni žanr.

Svoj glasbeni talent je razvijala že v otroštvu. Sredi 90. let je v legendarni dvorani Morocco v Madridu nastopala v sodobnem kabaretu Carmen Lanit, ki ga je napisal Alfonso Plou. Študirala je petje, klavir, kitaro, violončelo, glasbeno teorijo na konservatoriju v Zaragozi ter angleško jezikoslovje na tamkajšnji filozofski fakulteti. Obenem je z orkestrom Jamaica nabirala izkušnje kot pevka. Spogledovala se je predvsem z bluesom, čeprav je v sebi že takrat razvijala svoj lasten velik glasbeni projekt: revolucijo tradicionalne zvrsti jote.

S tem namenom se je povezala z jazz in flamenko glasbeniki, kot so Chano Domínguez, Guillermo McGuill in Javier Colina. Skupaj so posneli originalno verzijo pesmi »Pa´ mi genio«. Ta projekt je bil za Carmen prelomen, saj ji je utrl pot do prve diskografske pogodbe.


  08  Jul  2015 ,   Program 2015

Organizer

ZAVOD ZA KULTURO BLED
Cesta svobode 11, 4260 Bled, Slovenia

Artistic director: Leo Ličof
Painter:: Ejti Štih
Translations: Alenka Ropret
Izdelava spletne strani: www.mandu.si
Fotografija Blejski grad in Promenada: Aleš Košir in Borut Žigon
Fotografija Festivalna dvorana Bled: Bled strategic forum

Tickets

Bled castle: entrance to the castle (11 EUR)

LAKE PROMENADE: free entrance

Bled Festival hall: in case of bad weather, free entrance

Contact

Zavod za kulturo Bled

Špela Repnik, Festival office
spela.repnik@zkbled.si
+386 4 57 29 779

Leo Ličof, artistic director
leo@okarina.com
+386 41 632 369

Uroš Bonšek, PR manager
uros.bonsek@gmail.com
+386 31 566 668

 okarina festival