Mbongwana Star (Kongo)

Mbongwana Star (Kongo)

Lokacija: Promenada
Prost vstop.

Mbongwana Star je zasedba iz Kinšase, mesta, ki je bilo v glasbenem smislu nekoč vodilno v Afriki. Dva od sedmih članov benda (Coco Ngabali in Theo Nzonza) sta bila med ustanovnimi člani zasedbe Staff Benda Bilili. Coco in Theo sta leta 2013 zapustila bend in Coco je že v nekaj mesecih začel pisati glasbo ter se zavedati, da morata pri iskanju preseči rumbo in funk prejšnje zasedbe ter najti novo usmeritev. Nekega dne jima je režiser Renaud Barret predvajal album Black Voices bobnarja Tonyja Allena, ki ga je produciral Liam Farrell aka Doctor L. »To je to!« se je odzval Theo. »V to smer bi morali iti. Ker mbongwana pomeni »spremembo«. Ker je v tem prihodnost.«

Doctor L je prve posnetke odnesel s seboj v Pariz in začela se je alkimija – ritme je bilo treba razgaliti, glasove izbrusiti, kitare zvočno preobleči. Rezultat je bil revolucionaren. Ko sta Coco in Théo slišala demo posnetke, sta doživela pravi pretres, a v pozitivnem smislu. Nick Gold z založbe World Circuit je na podlagi demo posnetkov takoj podpisal pogodbo z bendom in leta 2015 je izšel njihov prvi album, From Kinshasa, ki si je prislužil vsesplošne pohvale kritikov.


  15  Jun   2017 ,   Program 2017

V primeru slabega vremena bodo koncerti iz Promenade in Blejskega gradu prestavljeni v Festivalno dvorano Bled (vstop prost). Sprememba bo objavljena na spletni strani in družbenih omrežjih. primeru slabega vremena bo koncert v Festivalni dvorani Bled (vstop prost).

Organizator

ZAVOD ZA KULTURO BLED
Cesta svobode 11, 4260 Bled

Umetniški vodja: Leo Ličof
Slikarka: Ejti Štih
Prevodi: Leemeta, Samo Senčar, s. p.
Izdelava spletne strani: www.mandu.si
Fotografija Blejski grad: Franci Ferjan

Vstopnice

Blejski grad:
- Plačilo vstopnine
- Prodajno mesto v Ljubljani: Avtobusna postaja d.d. Ljubljana / glavna avtobusna postaja


Promenada:
- Vstop prost

Kontakt

Zavod za kulturo Bled

Leo Ličof
m: 00386(0)41 632 369
leo@okarina.com

 okarina festival