Chaabi-Flamenco – Juan Carmona & Ptit Moh (Španija/Alžirija)

Chaabi-Flamenco – Juan Carmona & Ptit Moh (Španija/Alžirija)

Lokacija: Promenada
Prost vstop.

Ko se mojster flamenko kitare sreča z zvezdnikom alžirskih mandola in chaâbija, se odvije glasbeni dialog, ki postavi nov arabsko-andaluzijski most do vrhuncev mojstrstva. Juan Carmona, glasbenik, priznan tako v zahtevnem svetu pristnega flamenka kot tudi v svetu etno glasbe, svojo dušo rad sprehaja po ekskluzivnih zvočnih pokrajinah. Mojster na mandolini Ptit Moh, sicer tudi umetniški vodja projekta El Gusto ter sopotnik zasedbe Gnawa Diffusion in multiinstrumentalista Karima Ziada, pa v interakciji s Juanom Carmono ustvarja neverjetno bogat skupen jezik.

Obema izjemnima instrumentalistoma je skupna volja do razgledovanja po raznolikih estetikah etno glasbe in jazza ter črpanja iz izbranih slogov, ne da bi pri tem zanikala svoje glasbene korenine ali navezanost na tradicionalno glasbo. Chaâbi flamenko se izpod dojemljivih prstov dveh izjemnih mediteranskih glasbenikov ponaša z osupljivima muzikalnostjo in razpoloženjem.


  15  Jun   2017 ,   Program 2017

V primeru slabega vremena bodo koncerti iz Promenade in Blejskega gradu prestavljeni v Festivalno dvorano Bled (vstop prost). Sprememba bo objavljena na spletni strani in družbenih omrežjih. primeru slabega vremena bo koncert v Festivalni dvorani Bled (vstop prost).

Organizator

ZAVOD ZA KULTURO BLED
Cesta svobode 11, 4260 Bled

Umetniški vodja: Leo Ličof
Slikarka: Ejti Štih
Prevodi: Leemeta, Samo Senčar, s. p.
Izdelava spletne strani: www.mandu.si
Fotografija Blejski grad: Franci Ferjan

Vstopnice

Blejski grad:
- Plačilo vstopnine
- Prodajno mesto v Ljubljani: Avtobusna postaja d.d. Ljubljana / glavna avtobusna postaja


Promenada:
- Vstop prost

Kontakt

Zavod za kulturo Bled

Leo Ličof
m: 00386(0)41 632 369
leo@okarina.com

 okarina festival