Orchestra Baobab (Senegal)

Orchestra Baobab (Senegal)

Lokacija: Promenada
Prost vstop

Orchestra Baobab je ikonični afriški bend, ki združuje snovalce najbolj prefinjenih in značilnih pop zvokov na svetu. Ko so po svojem nastanku leta 1970 začeli spajati afro-kubanske ritme ter portugalske melodije s kongovsko rumbo, highlifom in paleto lokalnih slogov, so v domačem Senegalu zagnali pravi glasbeni preporod, zahvaljujoč kateremu je senegalska prestolnica Dakar postalo glasbeno eno najbolj živahnih mest na svetu. V manj kot desetletju so ustvarili več hitov, kot jih druge glasbene skupine naberejo v celotni karieri. Zasedbo je čez rob propada potisnila revolucija, ki so jo pomagali ustvariti, zato je Baobab leta 1985 razpadel, vendar pa so se leta 2001 ponovno zmagoslavno združili in so spet aktivni kot nekoč.

Po številnih mednarodnih turnejah so nedavno prvič (po skoraj dvajset letih) prevzeli pozicijo hišne zasedbe v klubu Just 4 U v Dakarju, kjer imajo ob sobotah zvečer izjemno priljubljene nastope. Tam so začeli pripravljati materiale za svoj najnovejši album Made in Dakar, s katerim se vračajo k svojim lo-fi koreninam s klubov in ulic domačega mesta. Na albumu najdemo serijo čudovitih novih pesmi, a tudi predelanih biserov iz njihove siceršnje diskografije, ki obsega dvajset albumov, od katerih nekateri segajo nazaj vse do vajeniškega obdobja zasedbe. Z novim albumom Made in Dakar zasedba, ki je utrpela šestnajstleten premor, vendar njen plamen v resnici ni nikoli čisto ugasnil, dosega nemogoče.


  15  Jun   2017 ,   Program 2017

V primeru slabega vremena bodo koncerti iz Promenade in Blejskega gradu prestavljeni v Festivalno dvorano Bled (vstop prost). Sprememba bo objavljena na spletni strani in družbenih omrežjih. primeru slabega vremena bo koncert v Festivalni dvorani Bled (vstop prost).

Organizator

ZAVOD ZA KULTURO BLED
Cesta svobode 11, 4260 Bled

Umetniški vodja: Leo Ličof
Slikarka: Ejti Štih
Prevodi: Leemeta, Samo Senčar, s. p.
Izdelava spletne strani: www.mandu.si
Fotografija Blejski grad: Franci Ferjan

Vstopnice

Blejski grad:
- Plačilo vstopnine
- Prodajno mesto v Ljubljani: Avtobusna postaja d.d. Ljubljana / glavna avtobusna postaja


Promenada:
- Vstop prost

Kontakt

Zavod za kulturo Bled

Leo Ličof
m: 00386(0)41 632 369
leo@okarina.com

 okarina festival